Opoziția forțează diminuarea taxelor și impozitelor locale, până la alegerile locale


Legislativul pascanean este convocat in ședință extraordinară, pe 24 aprilie a.c. începând cu ora 10.00, la solicitarea opoziției. Consilierii PSD solicita aprobarea unei hotărâri prin care primarul sa fie obligat ca pana la alegerile locale sa pună in dezbatere publica si spre aprobare proiectul cu taxele si impozitele locale pentru anul 2025. De asemenea social-democrații au propus diminuarea taxelor si impozitelor locale așa încât ndexarea cu rata inflației, 10,4% , sa nu aibă nici un efect asupra contribuabililor.

Cu o zi înainte, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului, Marius Pintilie a spus că taxele și impozitele locale pentru anul viitor vor fi stabilite pana la sfârșitul anului și că este obligatorie dar și necesară indexarea lor cu 10,4 % deoarece au crescut prețurile.
De cealaltă parte viceprimarul Cristian Rățoi a spus ca va participa la ședința convocată de opoziție și că va fi de acord cu diminuarea taxelor și impozitelor locale, ca și anul trecut.

Ordinea de zi

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind stabilirea calendarului de adoptare a Hotărârii privind aprobarea impozitelor și taxelor locale în Municipiul Pașcani pentru anul 2025 – inițiatori Pantazi Dumitru, Nedelcu Gabriela, Dediu Mihai, Perțu Liliana, Pintilie Ciprian, Prodan Ionuț Mihai, Macovei Vlad Andrei, Olariu Costel – Sorin (Dezbatere)



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *