Cine sunt primarii aleși cu un procent mare pentru un nou mandat, din comunele apropiate Pașcaniului

Mai mulți primari din zona Pașcaniului au fost realeși cu o majoritate covărșitoare de către cei care s-au prezentat la urne, duminică, 9 iunie. Unii dintre edili reîncep un nou mandat, cu o expriență de alte câteva în urmă.

Printre cei mai longevivi primari din comunele apropiate municipiului se află Costel Iosub, de la Tătăruși. Alesul local a câștigat alegerile cu un procent de 87,41%, fiind votat de aproape 1.900 de oameni din comunitatea pe care o conduce de zeci de ani. Este deja al șaselea mandat în care tătărușenii îi acordă încrederea.

La Vânători, primarul Constantin Lupu, de la PSD, a câștigat cel de-al cincilea mandat, cu un scor de 73,41%, câștigând pentru încă patru ani încrederea locuitorilor comunei.

Tot al cincilea mandat, a fost obținut și de edilul din Stolniceni- Prăjescu, social democratul, Costel Hugianu, fiind votat de 66.76% dintre cetățenii care au fost la vot duminică. Edilul le-a mulțumit tuturor pentru prezență și încredere.

La Moțca, primarul Constantin Serioja Hobincă a câștigat cel de-al patrulea mandat cu un procent de 64,34%, fiind ales de 1.229 de oameni, din totalul de 1910 prezenți la vot

Lista continuă cu primarul comunei Miroslovești, Constantin Cojocaru, de la PSD, care a obținut cel de-al treilea mandat. A fost ales de 68,30% dintre cetățenii comunei, mai exact de 1.263 de alegători.

Cu un procent mare, de 88,19% a fost ales pentru a-l doilea mandat, Vlad Mihai Pintili, de la PNL, primar al comunei Cristești. Peste 1.600 de oameni i-au dat votul de încredere.

Într-o situație similară, se află și actualul primar de la Sirețel, Gelu Șpaiuc. A fost reales pentru a-l doilea mandat de 77,76% dintre locuitori.

De precizat este faptul că și în zona Hârlăului sunt primari longevivi. La Deleni, Dumitru Prigoreanu a fost reales pentru al cincilea mandat cu un procent de 78,57%, iar Gheorghe Hrițcu, unul dintre cei mai vechi edili din județ a fost ales pentru a șaptea oară de comunitate, cu un procent de peste 77 la sută.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *