O nouă oportunitate de formare pentru cadrele didactice ale Școlii Gimnazile Speciale Pașcani

C.P. Prin programul de 𝐀𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚ț𝐢𝐞 Ș𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫ă 𝟐𝟎𝟐𝟑-𝟏-𝐑𝐎𝟎𝟏-𝐊𝐀𝟏𝟐𝟏-𝐒𝐂𝐇-𝟎𝟎𝟎𝟏𝟒𝟔𝟐𝟓𝟐, finanțat de 𝙀𝙧𝙖𝙨𝙢𝙪𝙨 +, patru cadre didactice ale școlii au beneficiat în perioada 15-19 aprilie de un curs de formare profesionlă despre 𝗲𝗱𝘂𝗰𝗮ț𝗶𝗮 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘇𝗶𝘃ă : „𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐍𝐞𝐞𝐝𝐬 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 : 𝐁𝐞 𝐭𝐡𝐞 𝐊𝐞𝐲 𝐭𝐨 𝐭𝐡𝐞𝐢𝐫 𝐅𝐮𝐭𝐮𝐫𝐞 ” oferit de 𝙇.𝙀.𝘼.𝙍.𝙉 𝙄𝙣𝙨𝙩𝙞𝙩𝙪𝙩𝙚, în Chantilly, Franța.

Screenshot

Cursanții au învățat despre beneficiile și limitele educației incluzive, despre cum să antreneze în integrarea elevului cu CES, toți actorii actului educațional.

Sesiunile cursului au fost interactive, cu aplicații practice pentru o mai buna fixare a teoriei și o mai buna înțelegere a conceptului de integrare și incluziune. S-a discutat și despre Știința Motivației, metode invative care pot face învățarea atractivă pentru elevii cu dificulțăți de învățare și nu numai.De asemenea au fost doua zile dedicate celor mai importante aspecte care stau la baza integrării și anume crearea autonomiei personale și dezvoltarea abilităților sociale.

În perioada urmatoare 8 cadre didactice ale școlii vor participa la o activitate de job shadowing, în Olsztin, Polonia la Liceul Special Stowarzyszenie Wyjątkowe Serce.

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *