S-au dat lupre grele tot anul pentru un contract de 10 milioane de lei la Pașcani

O licitație cu o miză de 10 milioane lei a fost tranșată în instanță. Primăria Pașcani a semnat contractul pentru reabilitarea Colegiului Tehnic de Căi Ferate „Unirea” la opt luni de la lansarea procedurii. Cinci ofertanți au participat la licitație și, în cele din urmă, s-a impus o firmă din Iași.

 

Au fost necesare două contestații și o acțiune în instanță pentru finalizarea licitației. La procedură au participat următorii ofertanți: Katar Conneg, Ungureanu Trans, Nova General Construct și două asocieri conduse de Inside Construction și Heavy Duty Construct.

Doar două oferte au fost declarate conforme

Potrivit evaluării inițiale a ofertelor, doar două dintre acestea au fost declarate conforme: Ungureanu Trans și Nova, iar prima societate a avut cel mai bun preț, astfel că a fost declarată câștigătoare. În schimb, Nova a contestat rezultatul și, în același timp, a mai fost înregistrată o sesizare din partea unei firme a cărei ofertă a fost declarate neconforme (Katar Conneg SRL). În ambele contestații au fost aduse critici privind modul în care câștigătorul a detaliat unele elemente de cost în cadrul ofertei financiare, Katar făcând referire inclusiv la oferta Nova.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a analizat la comun cele două contestații: pe cea a Nova a admis-o integral, iar pe cea a Katar parțial, respectiv doar în ceea ce privește criticile aduse ofertei câștigătorului. Astfel, raportul de procedură emis de Primăria Pașcani a fost anulat, iar CNSC a obligat autoritatea locală să facă o reevaluare. În același timp, oferta Katar a rămas neconformă, ceea ce a determinat firma să depună și o acțiune în instanță împotriva deciziei CNSC.

La mijlocul lunii iunie, Primăria Pașcani a stabilit un nou câștigător al licitației, în speță Nova General Construct. Contractul de lucrări a fost semnat recent, în condițiile în care, între timp, instanța a respins acțiunea Katar. Valoarea de adjudecare a fost de 9,9 milioane lei, fără TVA.

În ce constau lucrările

Lucrările la Colegiul Tehnic vor fi realizate la corpurile C3 și C4, care, cumulat, au o suprafață desfășurată de 5.000 mp. Ambele corpuri au un regim cu subsol tehnic, parter și 3 etaje. Corpul C3 are săli de clasă și funcțiuni administrative (parter și etajul 1), alături de dormitoare, băi și dușuri pentru elevi (etajele 2 și 3). Corpul C4 găzduiește săli de clasă, laboratoare, bibliotecă și diverse funcțiuni administrative.

Potrivit proiectului, lucrări principale vor fi de reabilitare termică, refacerea instalațiilor și montarea de panouri fotovoltaice. Lucrările se vor desfășura pe parcursul a 9 luni și sunt finanțate prin intermediul PNRR.

Sursa Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *