Sfat pentru cetățenii de la Gâștești: cumpărați-vă lemne!

Cetățenii din suburbia Gâștesti Pascani care asteapta de ani de zile să aibă gaz pentru uz casnic si incalzire sunt sfatuiti sa isi cumpere lemne pentru iarna următoare. Asta deși, lucrările de extindere a rețelelor de gaz au fost executate de ani de zile, la fel și branșamentele, unele plătite chiar de către cetățeni.

Sfaturile vin chiar din partea edilul municipiului, Marius Pintilie, fiind cea mai sigură variantă pentru a avea căldură la iarnă. Primarul a mai spus că DELGAZ GRID încă mai face verificări pe rețelele care tocmai au fost preluate și dacă probele vor fi în regulă ar fi posibil ca din toamna acestui an să înceapă furnizarea gazului.

 

Menționăm ca lucrarile privind extinderea rețelelor de gaz au fost inceputa de fosta administratie locala, in baza unui contract incheiat in anul 2020. Pana acum au fost realizate doar o parte din lucrari, in suburbia Gastesti. Pe lista erau si strazi din oras si celelalte suburbii, dar contractul a fost suspendat dupa schimbarea legislatiei, asa incat astfel de investitii pot fi facute doar de furnizorul de gaz. Extinderile si branșamentele care au fost începute înainte de modificarea legii si continuate după trebuie preluate de operatorul de gaz pentru a fi exploatate. Preluarea se face doar după realizarea unor expertize si probe tehnice.

Sunt in acesta situație locuitorii de pe străzile 16 Februarie, Stanilor, Ciocarliei, Cizmarului, Paraul Sec, Ana Ipatescu, Gheorghe Doja, Gradinitei, Bisericilor, Petru Rares, Cucului, Gradinilor, Barcan, Buzdugan, Berzei, Teiului, Pietris  si Nicolae Balcescu.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *