Românii care nu vor mai primi vouchere de vacanță. Legea se aplică de la 1 iulie 2024

Se modifică legea privind acordarea voucherelor de vacanță. Acest bonus de la stat se va acorda din această vară doar personalului cu salarii lunare nete care nu depășesc suma de 8.000 lei. Voucherele de vacanţă se pot folosi de la transport și mâncare, la tratament balnear și diverse activități recreative.

Anul 2024 vine cu o noutate privind acordarea voucherelor. Ministrul Muncii a anunțat că angajații români vor primi trei tipuri de vouchere. Statul vrea să ofere beneficii mai multe angajaților din mai multe domenii de activitate. Cele trei tipuri de vouchere sunt acordate pentru a crește competențele digitale, competențele lingvistice și competențele verzi. Ministrul Muncii a declarat că salariile românilor ar trebui să se acorde ținând cont de performanțele angajaților.

,,Vom veni cu trei tipuri de vouchere pe care le vom acorda pentru creșterea competențelor: competențe digitale, pentru că din păcate aici avem mult de lucru, competențe lingvistice și competențe verzi. Avem și suntem într-un stadiu destul de avansat cu asta, în această primăvară vrem să lansăm aceste proiecte, avem prin bani europeni proiecte mature pe trei componente. Una dintre ele se referă la programele de ucenicie, și acum avem programe de ucenicie finanțate prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, dar acestea sunt finanțate de la bugetul de stat și ne dorim să schimbăm cumva finanțarea acestora astfel încât să fie prin bani europeni, pentru creșterea competențelor, fiindcă noi ne dorim ca angajatorii să ofere venituri mai mari angajaților, dar datorită competențelor superioare pe care angajații le au și nu ca o nevoie de a crește veniturile angajaților, ci ca o corelare între venituri și competențele și plus-valoarea pe care angajații o aduc într-o companie din mediul privat, respectiv din mediul public, dacă vorbim despre acesta.”, a spus Ministrul Muncii.

CONTINUARE PE BZI.RO* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *