Elevi din Pașcani, în practică la firme din Italia, timp de trei săptămâni

Experiențe de neuitat pentru un grup de elevi de la Colegiul Unirea din Pașcani. Timp de trei săptămâni, 14 tineri au avut oportunitatea să plece cu un stagiu de practică Erasmus în orașul Torino din Italia.

Elevii au fost repartizați în grupuri și au învățat noțiuni de programare în domeniul business, practică în cadrul unei tipografii sau strategii de marketing și PR pe parcursul celor trei săptămâni de practică în cadrul a patru firme din Italia.

Au învățat cum se lucrează în diverse domenii de activitate și s-au întors acasă cu un bagaj mai bogat de abilități pe care să le poată folosi în viitor, chiar și în propria afacere. Despre această experiență a oferit câteva impresii și Clarisa  Ștefania Blaj din clasa a XII-a B care explică ce a însemnat cele trei săptămâni de practică pentru ea, ce o motivat-o și ce calități a reușit să-și însușească în cadrul stagiului la firma la care a fost repartizată.

Unul dintre elevii care s-a bucurat de această mobilitate este și Cosmin Gabriel Matei de la a XII-a A , care povestește despre cum sau decurs cele trei săptămâni de practică la o tipografie, acolo unde a fost repartizat  împreună cu alți colegi. A plecat pentru prima dată din țară cu prilejul acestui stagiu și este bucuros că a avut ocazia să-și dezvolte abilitățile, spune că a învățat mai ales să fie răbdător și apreciază prieteniile legate cu ceilalți elevi.

Fiecare zi din cadrul stagiului a fost o provocare pentru elevi, chiar și-au pus creativitatea în practică și au fost motivați să dea viață celor mai îndrăznețe idei pentru susținerea activității din cadrul celor patru firme.

Precizăm că în cadrul proiectului Erasmus+ „Fii Antreprenorial! Fii Practic, nu Abandona!”  cei 14 tineri au fost însoțiți de profesorii Anicolaesei Alexandra și Iosub Maria, iar scopul a fost de a încuraja activitățile antreprenoriale în rândul elevilor, dar și dezvoltarea de noi abilități care să fie folosite chiar și in demararea unui startup pe piața locală.

 

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *