Epopeea gazului la Gâștești s-a încheiat. Conducta a fost dată în folosință

Vești bune pentru o parte dintre cetățenii din suburbia Gâștești. Este vorba despre cele 93 de familii care așteaptă de ani de zile gazul metan. Primarul municipiului, Marius Pintilie, a anunțat că procedurile de verificare și recepție a conductei de gaz dar și a branșamentelor făcute de către beneficiari au fost încheiate și că este gaz pe conductă.

 

Edilul a mai spus că aceștia nu au nevoie de alte aprobări pentru a se racorda la rețea. În schimb, alte persoane care doresc să își facă branșamentul trebuie să depună o cerere și actele necesare în acest sens.

 

Menționăm ca lucrarile privind extinderea rețelelor de gaz au început în 2020, pe timpul fostei administrații. Între timp s-a schimbat legislația, iar astfel de investiții nu mai pot fi făcute de autoritățile publice, ci de către operatorul de gaz, iar lucrările care nu au fost finalizate nu au fost preluate în folosință de operator până în prezent. La fel s-a întâmplat si cu branșamentele făcute de către cetățeni din banii lor. Ele au fost expertizate și preluate în folosință după ani de zile de insistențe și verificări.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *