Noua clasă de milionari din SUA: instalatorii și electricienii

Aaron Rice are două logo-uri tatuate pe piciorul stâng: unul de la afacerea de instalații pe care a cofondat-o în urmă cu mai bine de un deceniu și altul de la compania susținută de capital privat, care a cumpărat-o recent.

Puține afaceri sunt la fel de esențiale pentru clienți ca firmele locale de instalații, încălzire sau aer condiționat — mai ales în locuri precum Tucson, Arizona, unde Rice lucrează, iar locuitorii au suferit din cauza temperaturilor de peste 37 de grade Celsius în majoritatea zilelor din această vară, scrie Wall Street Journal.

De ani de zile, Rice, în vârstă de 43 de ani, a fost sceptic față de investitorii din afara statului care au încercat să-i cumpere compania. Presupunea că majoritatea nu știau prea multe despre meseriile calificate sau despre clienții săi și că erau interesați doar să facă bani. Totuși, în 2022, când a fost abordat de o companie locală de HVAC susținută de capital privat, și-a schimbat părerea, gândindu-se că aceștia înțelegeau afacerea.

Valul de investiții creează o nouă clasă de milionari în toată țara

„Meseriile sunt muncă grea. Pentru mulți din societatea de azi, ridicarea unei lopeți este ceva străin”, spune el pentru WSJ.

Totuși, în zilele noastre, capitalul privat nu este un jucător străin în domeniul meseriilor calificate. Companiile de investiții au început să achiziționeze servicii la domiciliu precum HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat), dar și firme de instalații sanitare și electrice. Scopul lor este să obțină profit prin gestionarea unor operațiuni mai mari și mai eficiente.

Continuarea pe Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *