Școlile din Hârlău, vizitate de polițiști. Acțiune informativă de prevenire a violenței școlare – FOTO

ACȚIUNE DE AMPLOARE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTI PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ AL ELEVILOR

C.P. Ieri, 17 octombrie a.c., între orele 11.00-16.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Biroul Siguranță Școlară au acționat pe raza Orașului Hărlău pentru creşterea gradului de siguranţă în rândul elevilor şi personalului didactic, prevenirea delincvenţei juvenile, în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, a absenteismului şcolar şi a prevenirii şi combaterii consumului de substanţe interzise (droguri, energizante, alcool, tutun), împreună cu politiștii din cadrul Poliției Orașului Hărlău și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 10 persoane, au fost verificate 3 unități de învățământ și 3 societăți comerciale.

De asemenea, au fost desfășurate 11 activități informativ – preventive în baza Campaniei de prevenire a faptelor de violență din mediul școlar ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția” și a Proiectului de prevenire a consumului și traficului de droguri ,,Alegeri înțelepte” la Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” Hârlău, la Liceul Tehnologic Hârlău și la Școala Gimnazială ,,Petru Rareș” Hârlău.

În cadrul acestor întâlniri polițiștii și jandarmii au transmis aspecte legislative și recomandări privind prevenirea traficului și consumului de droguri, respectiv a delincvenței juvenile.

În timpul acțiunii, s-a pus accentul pe prevenirea și combaterea absenteismului școlar, menținerea unui climat de siguranță publică corespunzător în incinta și zona adiacentă unităților de învâțământ pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional.

De asemenea, conform Proiectului ,,Împreună suntem responsabili”, în zona adiacentă unităților de învățământ au fost distrbuite agenților economici 50 de afișe conținând informații referitoare la aspectele legislative în vigoare privind interzicerea comercializării produselor din tutun, alcool sau energizante către minori.

Au participat 355 de elevi și 14 cadre didactice.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *