Consilierii județeni depun jurământul. Printre ei și administratorul public de la Pașcani

Noii consilieri județeni vor depune jurământul. Ședința de constituire este programată vineri, 18 octombrie, de la ora 9:00, în sala Voievozilor de la Palatul Culturii Iași. Printre cei 36 consilieri județeni se află și un pășcănean. Este vorba despre Claudiu Bodoașcă de la PNL. El va depune jurământul, dar este foarte probabil să nu își desfășoare activitatea în cadrul legislativului județean.

Organizația PNL a trimis cererea de validare si pentru un mandat de consilier local. Conform prevederilor legale, Mihai Bodoașcă are la dispoziție două săptămâni să se hotărască dacă va activa în cadrul Consiliului Județean Iași sau în cadrul Consiliului Local Pașcani, unde ar urma să ocupe funcția de viceprimar, conform precizărilor făcute de colegii de partid. Decizia va trebui să fie luată ca să nu fie în situație de incompatibilitate.

 

De asemenea, din Consiliul Județean Iași ar urma să facă parte și un reprezentant al organizației PSD. Este vorba despre Mihai Dediu, actualmente consilier local la Pașcani. El va ocupa o funcție vacantată prin demisie de unul dintre colegii săi de partid. Dediu urmează să depună jurământul în următoarea ședință, cea de la începutul lunii noiembrie. Până atunci, organizația județeană derulează producerile de validare a mandatului.

Menționăm că ședința de constituire a legislativului pășcănean ar putea avea loc până la sfârșitul acestei luni. În urma alegerilor locale, vor fi nouă consilieri de la PNL, 7 de la PSD, 2 de la AUR și unul de la PRO România. Și la Pașcani, legislativul local își va începe activitatea cu un consilier în minus. Mai exact, unul din mandatele obținute de PSD pentru Sorin Olariu, aflat pe locul 4 pe liste, va fi blocat cel mai probabil până la o hotărâre definită a instanței de judecată după ce Olariu a fost dat afară din partid. El a cerut suspendarea hotărârii organizației PSD Pașcani, iar o hotărâre urmează să fie luată săptămâna viitoare pe data de 23 octombrie.

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *