O nouă stareță la Mănăstirea Voroneț – FOTO

În după-amiaza zilei de duminică, 13 octombrie 2024, monahia Eustohia Duciuc a fost instalată în funcţia de stareţă a Mănăstirii Voroneţ. Rânduiala a fost împlinită, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, de către Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Eparhiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Ierarhul a fost întâmpinat în faţa străvechii aşezări monahale de monahia Eustohia Duciuc, stareţa aleasă a Mănăstirii Voroneţ, de stavrofora Gabriela Platon şi de soborul slujitorilor, dar şi de credincioşi.

Apoi a intrat în locaşul de închinăciune, unde a început rânduiala propriu-zisă. Ierarhul a citit câteva rugăciuni, i-a oferit crucea pectorală, iar apoi i-a încredinţat bastonul, ca semn al puterii de a conduce.

În continuare, a fost aşezată în scaunul de onoare rezervat stareţei, situat alături de jilţul arhieresc din absida dreaptă.

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul a făcut referire în cuvântul adresat la tradiţia monahală păstrată la Mănăstirea Voroneţ, iar apoi a citit „Decalogul unei stareţe”, alcătuit special în după-amiaza zilei de duminică, 13 octombrie, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic.

Stavrofora Eustohia Duciuc şi-a manifestat recunoştinţa către Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, către Părintele Episcop-vicar, către părinţii exarhi şi către toţi cei prezenţi la acest moment de sărbătoare.

La final, soborul slujitorilor, monahiile şi prietenii maicii stareţe Eustohia au cântat „Mulţi ani trăiască!”. În semn de apreciere şi de recunoştinţă, maica stareţă a primit flori de la cei prezenţi.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *