Românii care fac asta pot primi două zile libere de la muncă. Angajații trebuie să depună cerere

Românii care fac asta pot primi două zile libere de la muncă. Regula este valabilă atât pentru angajații din sectorul public, cât și pentru cei din sectorul privat. Deocamdată proiectul de lege se află în dezbatere. Cei care pot primi două zile libere de la angajator sunt salariații care vor să facă o procedură de screening pentru depistarea cancerului. Angajații trebuie să depună cerere pentru a beneficia de zilele libere.

Românii care fac asta pot primi două zile libere de la muncă

Angajații din sectorul public și privat pot primi două zile libere de la muncă pentru efectuarea screening-ului. Românii trebuie să știe că cele două zile libere acordate de angajatori pentru efectuarea screening-ului nu se includ în durata concediului de odihnă şi sunt oferite la cererea angajaţilor din sistemul public şi privat.

Dovada screening-ului se face cu adeverinţa eliberată de medicul de familie, care trebuie depusă în termen de 10 zile lucrătoare de la data efectuării, iar nerespectarea de către angajatori a obligaţiilor ce le revin se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei. Angajații trebuie să depună o cerere către angajator pentru a beneficia de cele două zile libere. Noul proiect de lege aflat deocamdată în dezbatere încurajează efectuarea de verificări în scopul depistării precoce a bolilor.

Continuarea pe BZI



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *