Trei zile de tradiții la Tătăruși. Titlul de “Cel mai frumos sat” a fost câștigat de Heleșteni

Au fost trei zile de folclor și tradiții în comuna Tătăruși, în cadrul celei de-a X-a ediție a Festivalului Folcloristica, organizat de Asociația Super Tineri din Târgu Frumos și Primăria comunei, vineri, sâmbătă și duminică, 11-13 octombrie.

Peste 190 de artiști, meșteri, producători locali, participanți și voluntari din județul Iași și din multe alte colțuri ale lumii au făcut ca acest festival să fie unul de neuitat. Au avut loc spectacole de muzică și dansuri populare, ateliere creative pentru copii și tineri și vizite la producătorii locali și în cele mai frumoase locuri din Tătăruși. Deschiderea evenimentului a fost vineri.

Apogeul festivalului a fost duminică, 13 octombrie, când a avut loc concursul “Cel mai frumos sat”. Au participat numeroase localități de pe valea Siretului și a Moldovei, iar în debut a avut loc o paradă.

Apoi, la Centrul Cultural Alexandru Vasiliu, organizatorii acestei ediții au deschis concursul.

Au urmat momente prețioase, în care fiecare sat participant a prezentat tot ce are mai frumos și autentic. De la obiceiuri de iarnă și până la cel al măritișului, la dansuri deosebite și cântece populare păstrate cu sfințenie din străbuni.

La final, juriul a ales. Titlul de “Cel mai frumos sat” din județul Iași a fost câștigat de această dată de Heleșteni.

Unul dintre premiile pe care asociația le oferă câștigătorilor este o mobilitate ERASMUS, în țări diferite, de această dată, Portugalia.

Așa cum este tradiția, Festivalul Folcloristica va fi organizat anul viitor la Heleșteni.

 

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *