Cum puteți scăpa de penalitățile pentru datoriile la bugetul local

Pășcănenii care au datorii la bugetul local pot scăpa de penalități dacă își achită restanțele înregistrate până la data de 31 august a.c. Sunt vizate atât persoanele fizice cât și persoanele juridice din municipiu și cele cinci suburbii.

Măsura ar urma să fie luată începând de luna viitoare, dacă legislativul local va aproba un proiect de hotărâre în acest sens, propus de primarul municipiului, în concordanță cu prevederile unei recente ordonanță de urgență a Guvernului 107/2024, privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru gestionarea creanțelor și a deficitului bugetar.

 

Conform documentului, nu vor fi luate în considerație datoriile pentru care s-au acordat deja și sunt în derulare înlesniri la plată sau cele care sunt în curs de executare. Cei care vor să beneficieze de aceste facilități trebuie să îndeplinească în schimb câteva condiții. Până pe 25 noiembrie 2024 trebuie să depună o cerere de anulare a accesoriilor și să facă dovada plății datoriilor în totalitate, precum și a depunerii tuturor declarațiilor fiscale la zi.

 

Astfel de facilități au mai fost acordate de-a lungul timpului de administrația locală. Menționăm că în prezent sunt înregistrate restanțe la plata bugetului local de 13 milioane de lei.

 

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *