Ce se întâmplă cu tarifele RCA după 30 septembrie. Propunerile Ministerului de Finanțe

Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de ordonanță care propune modificări la legile care reglementează piața RCA, argumentând că există dezechilibre care trebuie corectate.

Mașină în miniatură așezată pe un fișic de monede lângă un calculator și un creion roșu

Ministerul Finanțelor propune prelungirea termenului până la care sunt plafonate tarifele RCA

Ministerul Finanțelor a emis un proiect de ordonanță care prevede prelungirea termenului până la care prețurile RCA vor fi plafonate, de la 30 septembrie 2024, la 31 decembrie 2024.

„(…) o soluție temporară pentru remedierea stării de fapt o poate constitui prelungirea până la data de 31 decembrie 2024 a perioadei de aplicare a tarifelor de primă maxime și a comisioanelor de distribuție aferente contractelor RCA prevăzute la art. 1 alin. (2) și (4) din HG nr. 1326/2023, cu modificările ulterioare”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Situația actuală poate fi încadrată ca și situație de criză, dezechilibru major între cerere şi ofertă şi disfuncționalitate evidentă a pieței așa cum acestea sunt stipulate în prevederile art. 4 alin. (3) din Legea Concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În acest caz, Guvernul poate interveni pentru o perioadă de timp limitată prin stabilirea modului de determinare a primelor practicate de către asigurătorii RCA astfel încât împrejurările care determină situația de criză să fie depășită.

Continuarea pe Adevarul 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *