Sunteți în căutarea unui loc de muncă? Sunt peste 1.000 de oferte disponibile prin intermediul AJOFM

Cele mai multe oferte de muncă sunt la Iași, unde se fac angajări pentru ocuparea a peste 1.000 de posturi, în domenii precum construcții, industrie și servicii. Și dacă sunteți dispuși să lucrați în afara țării, aveți de ales din peste 100 de oferte, majoritatea dintre acestea fiind de la angajatori din Norvegia și Austria.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă trebuie să știe că la acest moment, în Iași sunt ceva oferte disponibile. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași anunță că, la acest moment, sunt înregistrate peste 1.000 de posturi vacante în țară și peste hotare. Vorbim, mai exact, despre un număr de 1.025 locuri de muncă vacante la Iași, din care majoritatea în domeniul construcțiilor. Numai aici se caută peste 500 de  muncitori, dar angajări se fac și în sectorul de servicii, unde se recrutează  aproape 400 de persoane, o bună parte pentru HoReCa și ”alte activități de servicii”. Recrutări se fac, de asemenea și în sectorul de industrie, unde s-au anunțat 68 de posturi disponibile.

În ceea ce privește nivelul de studii, potrivit AJOFM Iași, majoritatea posturilor vacante sunt adresate persoanelor cu studii medii, respectiv 864, în timp ce 161 sunt rezervate celor cu studii superioare.

Totuși, dacă doriți să lucrați în afara țării și aici sunt înregistrate peste 120 de oferte de la angajatori din Norvegia, Letonia, Austria, Germania, Slovenia, Belgia și Irlanda. Majoritatea posturilor vacante se găsesc în Norvegia, unde s-au pus la bătaie 53 de job-uri, cele mai multe în acvacultură, dar figurează și câteva posturi pentru tinichigii sau mecanici auto. Al doilea mare recrutor, ca număr de posturi oferite în Uniunea Europeană este Letonia, unde s-au anunțat 30 de angajări pentru sudori, pe salarii între 1.400 și 2.000 de euro/brut/lună. De asemenea, în Austria mai sunt disponibile 25 de posturi vacante ca vopsitor industrial, lăcătuș mecanic, tehnicieni sau zidari, dar și în Germania, unde se caută 10 muncitori în producție, în industria alimentară, pe salarii între 3.000 și 3.500 de euro brut/lună.

Mai multe detalii despre locurile de muncă disponibile găsiți la Agenția Județeană de Ocuparea Forței de Muncă Iași, însă aveți în vedere că multe dintre aceste oferte expiră la sfârșitul acestei luni.

Sursa ZDI



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *