Un program inovator, din partea autorităților ieșene, aduce deținuții pentru a-și spune povestea de viață, în fața elevilor, punând accent pe greșelile care i-au condus la închisoare, și are scopul de a preveni consumul și traficul de droguri în rândul tinerilor.
Instituțiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne vor desfășura o serie de programe pentru a crește siguranța elevilor în școli. Unul dintre programe prevede aducerea unor deținuți în unitățile școlare pentru a-și spune povestea în fața elevilor, obiectivul fiind ca aceștia să învețe din greșelile lor și să conștientizeze consecințele pe care le pot avea acțiunile nepotrivite.
Deținuții vor fi aduși să își spună povestea, în fața elevilor, pentru a preveni consumul de droguri
Instituțiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, ISU, IPJ, Jandarmeria Română și Agenția Națională Antidrog și-au prezentat proiectele pentru anul școlar 2024-2025. Acestea au în vedere combaterea criminalității și consumului de droguri în rândul tinerilor.
Într-o inițiativă menită să combată consumul și traficul de droguri, în rândul elevilor, mai mulți deținuți din Penitenciarul Iași își vor împărtăși poveștile de viață, în fața elevilor, din școli. Prin relatări sincere despre alegerile greșite care i-au adus în spatele gratiilor, aceștia speră să devină un exemplu de avertisment pentru tânăra generație.
„Este un proiect care va reîncepe din luna septembrie, anul acesta. Este în parteneriat cu Penitenciarul Iași. Este un proiect deosebit, spun eu. Deținuții, din penitenciarul din Iași, vin în fața elevilor și încearcă să le explice și să le povestească din experiența personală astfel încât elevii să ia cele mai bune decizii, pentru a nu ajunge în astfel de situații”, informează Ramona Nechifor, agent șef la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității IPJ Iași.
* BITTV.INFO *