Ultimele noutăți despre bursele școlare care se vor da de luna aceasta. Va fi prag obligatoriu. Precizările ISJ Iași

Unul din trei elevi din județul Iași a primit bursă socială în anul școlar anterior. Șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași spune că „numărul uriaș al burselor sociale pentru care se califică în fiecare an copiii noștri este o oglindă a contextului socio-economic din care provin”. O noutate a anului școlar 2024-2025 ar fi că doar elevii cu medii peste 7,00, care fac parte din primii 30% dintr-o clasă, în ordinea descrescătoare a mediilor, vor primi burse de merit și de reziliență.

În anul școlar 2024-2025 vor fi acordate următoarele tipuri de burse:

  • excelență olimpică I – între 925 și 3.700 lei/lună;
  • excelență olimpică II – 700 lei/lună;
  • bursă de merit – 450 lei/lună;
  • bursă de reziliență – 300 lei/lună;
  • bursă socială – 300 lei/lună;
  • bursă tehnologică – 300 lei/lună;
  • bursă pentru mamele minore – 700 lei/lună.

Doar elevii cu medii peste 7,00 primesc bursă

Bursele de merit, reziliență și tehnologică sunt acordate pe perioada cursurilor școlare. Elementul de noutate a acestui an școlar este impunerea unui prag de acordare a burselor de merit și reziliență, după ce, anul trecut, au existat critici pentru faptul că elevii cu medii sub 5,00 au primit bursă. Astfel, elevii cu medii sub 7,00 nu vor putea primi bursă în acest an școlar.

Bursele de merit vor fi acordate elevilor din fiecare clasă de gimnaziu și liceu dintr-o unitate de învățământ preuniversitar cu medii generale pe anul școlar anterior egale sau mai mari de 9,50. Bursele de reziliență vor fi acordate elevilor de gimnaziu și liceu, inclusiv învățământ profesional și dual, care au obținut cel puțin media generală 7,00 în anul școlar anterior, în ordine descrescătoare a mediilor generale. Acestea vor fi acordate în continuare primilor 30% de elevi dintr-o clasă.

Continuarea pe Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *