Escrocherie prin e-mail: Ce recomandă autoritățile să facă cei ce primesc citații false

Ministerul Afacerilor Interne a emis un avertisment cu privire la o escrocherie reapărută în spațiul public, denumită „Government Impersonation Scam” sau înșelăciunea prin transmiterea de citații falsificate. Dând curs acestor demersuri, victimele pot furniza informații personale sau financiare escrocilor, expunându-se riscului de furt de identitate și pierderi financiare.

Conform unui comunicat de presă, escrocii trimit e-mailuri false, care par a fi citații din partea Poliției, acuzând destinatarii de infracțiuni sexuale grave pentru a le provoca panică. Scopul este de a determina victimele să ofere informații personale sau bani.

Înșelăciunea, cunoscută sub denumirea de „government impersonation scam”, este un mod de operare elaborat, care presupune mai mulți pași.

În primul rând, infractorii crează citații false, care seamănă cu cele emise de Poliție, incluzând antetul instituției, ștampile și semnături falsificate ale unor oficiali din rândul Poliției Române. Apoi, citațiile falsificate sunt expediate prin e-mail, adesea folosindu-se adrese false care le imită cele oficiale.

Prin aceste ”documente”, destinatarii sunt acuzați de fapte extrem de grave, precum pornografia infantilă, pedofilie sau hărțuire sexuală, cu intenția de a induce panică și confuzie. Evident, citațiile falsificate solicită destinatarilor să contacteze urgent un anumit număr de telefon sau o adresă de e-mail ori să furnizeze informații personale sau bani pentru a „rezolva” problema.

Continuarea pe avocatnet.ro



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *