ROFUIP 2024: nota la purtare in fiecare modul, iar media finala va fi influentata de absentele nemotivate

Noul Regulament de organizare si functionare a scolilor (ROFUIP) a fost publicat in Monitorul Oficial. Documentul, care intra in vigoare de la 1 septembrie 2024, vine cu mai multe modificari menite sa imbunatateasca comunicarea dintre scoala si beneficiarii directi si indirecti, cu reguli stricte privind posibilitatea desfasurarii cursurilor in format online sau hibrid si cu masuri care faciliteaza accesul la educatie.

Potrivit unui anunt facut de Ministerul Educatiei, principalele reglementari/modificari prevazute de noul ROFUIP vizeaza:
Valorificarea ​instrumentelor digitale
Cursurile cu prezenta fizica pot fi suspendate in situatii exceptionale. Noul ROFUIP prevede, explicit, ca in aceste situatii activitatea se poate desfasura in format online sau hibrid.
Sedintele Consiliului de Administratie/ ale Consiliului profesoral se vor putea desfasura in format hibrid sau online, fara conditionare de existenta unor situatii exceptionale.
Documentele manageriale si alte documente elaborate de comisiile constituite la nivelul unitatii de invatamant pot fi stocate in format digital.

Nota la purtare la finalul fiecarui modul de invatare

La fiecare sfarsit de interval de cursuri (modul) se acorda o nota la purtare prin care se evalueaza comportamentul elevului si respectarea regulamentului unitatii de invatamant. La finalul anului scolar, se calculeaza media acestor note. Media rezultata se diminueaza in mod corespunzator, cu cate un punct pentru fiecare 20 de absente nemotivate/an scolar.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *