Zilnic la Iași două persoane află la Urgențe că au COVID, nu viroză. Numărul cazurilor crește îngrijorător: record post-pandemie

Număr record de cazuri de COVID-19 într-o singură zi la Spitalul de Boli Infecțioase, de când infecția cu SARS-CoV-2 nu mai este considerată pandemie. Conform dr. Florin Roșu, managerul unității medicale, marți, 30 iulie, au fost internate 32 de cazuri cu forme medii, pacienții beneficiind de tratament specializat.

Anunțul de la Iași coincide cu publicarea de către Ministerul Sănătății a statisticilor săptămânale privind pandemia, care arată și un record aici: 3.446 de îmbolnăviri în ultima săptămână, o creștere de 71% față de săptămâna precedentă și cel mai mare număr de cazuri din 2024.

Riscul de deces este ridicat pentru persoanele vârstnice

De aproximativ zece zile, la urgențe se observă că în fiecare zi aproximativ două persoane se prezintă cu simptome pe care le consideră viroze, dar descoperă că au COVID-19. Medicii explică că această perioadă este marcată de multe călătorii, întâlniri în familie și cu prietenii, precum și de nunți și botezuri, oferind astfel numeroase ocazii pentru contactul cu virusul.

„Ieri, un bărbat de 87 de ani din Iași s-a prezentat la urgențe cu insuficiență respiratorie, necesitând ventilație non-invazivă. Ulterior, a fost internat la cardiologie. Acesta a fost cel mai grav caz de COVID-19 din săptămâna aceasta, iar în prezent nu trece o zi fără ca măcar o persoană să ajungă la urgențe cu COVID-19. Media zilnică este de aproximativ două cazuri, dar sunt zile în care se prezintă mai multe persoane. Majoritatea cazurilor sunt forme ușoare, însă riscul de deces este ridicat pentru persoanele vârstnice, deoarece orice viroză sau răceală le poate pune în pericol grav starea de sănătate”, Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași

Continuarea pe Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *