Tabăra de vară ,,În Pridvorul Satului”, la Tătăruși – activități preventive desfășurate de polițiști

C.P.Ieri, 30 iulie 2024, în baza Planului pentru prevenirea consumului de droguri/alte substanţe cu efect psihoactiv – risc major la adresa siguranţei individuale şi naţionale , a Programului cadru de prevenire a victimizării minorilor şi a Campaniei de prevenire a actelor de alertare abuzivă a autorităţilor ,,Apelul fals la 112 pune vieţi în pericol! Sună responsabil!”, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași şi ai Postului de Poliţie Tătăruşi au organizat şi desfăşurat două activităţi educativ – preventive la Biserica „Sfântul Nicolae” din comuna Tătăruşi, județul Iaşi.

În cadrul activităților s-au purtat discuții privind prevenirea consumului şi traficului de droguri, făcându-se referire la aspectele legislative, la cauzele şi consecinţele consumului de substanţe psihoactive.

Cu această ocazie, beneficiarii au fost informaţi ca, în situaţia în care au cunoştinţe despre persoane consumatoare de droguri să le îndrume la Centrul de Prevenire Evaluare Consiliere Antidrog Iaşi din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog în vederea acordării serviciilor gratuite de evaluare, consiliere psihologică, socială, de grup, familială pentru renunţarea la consumul de droguri.

Totodată, polițiștii au transmis informații privind importanţa utilizării responsabile a numărului de urgenţă 112 numai în situaţii de urgenţă reale.

Au participat 81 de persoane și au fost utilizați ochelarii care simulează consumul de substanţe psihoactive.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *