Risc crescut de accidente rutiere în centrul Hârlăului. Trei cazuri în ultima lună

Semnal de alarmă cu privire la pericolul crescut de accidente rutiere în centrul orașului Hârlău. Consilierul local, Aurel Neicu, atrage atenția asupra faptului că numai în ultima perioadă au avut trei accidente rutiere, iar cel mai mare pericol este pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt, ce parte parte din DN 28 B.

În apropierea trecerilor de pietoni sunt parcate mașini, care îngreunează circulația și reduc vizibilitatea șoferilor în trafic, dar și a persoanelor care vor să traverseze. În ultimul accident petrecut, o fetiță de zece ani a fost lovită în timp ce era pe trecere. În urmă cu două săptămâni, o femeie în vârstă de circa 60 de ani a fost lovită de o mașină în aceleași împrejurări.

Primarul orasului a refuzat sa comenteze aceasta situatie pe motiv ca drumul national nu se afla in administrarea orasului ci a Direcției de Drumuri și Poduri Iași. În urma modernizării acestui tronson, DN28B, Târgu Frumos-Botoșani, consilierul Neicu precizează că regulile de circulație nu sunt deloc actualizate, iar la sensul giratoriu de la Hanul Răreșoaia, când se vine dinspre judecătorie în direcția Tg. Frumos nu poți continua pe sensul înainte, fără să încalci linia continuă.

Rămăne de văzut dacă autoritățile județene vor lua măsuri pentru a preveni accidentele rutiere din centrul orașului.

 

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *