O mai știți pe Paraschiva? Tânăra care a lucrat la „spații verzi” și a terminat clasa a VIII-a la 18 ani a reușit imposibilul: a absolvit UMF-ul și va deveni medic gastroenterolog

Paraschiva Apostol are vârsta de 31 de ani, este din Vaslui și are o poveste de viață impresionantă! La 12 ani, a abandonat școala după ce a rămas orfană, dar și-a reluat studiile cinci ani mai târziu, iar la 25 de ani a fost admisă cu media 9,40 la Facultatea de Medicină din Iași.

Paraschiva a fost pregătită gratuit pentru examenul de admitere de către profesorii ieșeni Nița și Mircea Nedea, iar acum, după șase ani, a absolvit facultatea și își dorește să devină medic gastroenterolog. La ceremonia de absolvire i-au fost alături profesorii Nedea, părintele Mihai Paraschiv-Vasilică, ce a avut un rol esențial în viața ei, mama și sora ei.

Povestea de viață impresionantă a Paraschivei Apostol, absolventă a UMF Iași

Povestea de viață tulburătoare a unei absolvente de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași! Paraschiva Apostol este din satul Parpaniţa, județul Vaslui, iar la vârsta de 12 ani a rămas orfană de tată, moment în care a abandonat școala. Aceasta trăia alături de mama și sora ei într-o sărăcie cruntă, într-o casă care stătea să cadă peste ele.

Îngerul ei păzitor a devenit preotul din sat, Vasilică Mihai Paraschiv, care le-a promis Paraschivei şi surorii acesteia că le va fi un adevărat tată, doar dacă vor continua școala. Paraschiva nu doar că a respectat această condiție, ci a făcut niște lucruri deosebite care i-au schimbat cu adevărat viața.

Paraschiva s-a înscris în Programul „A doua şansă”, la şcoala din Negreşti, unde mergea la fiecare sfârşit de săptămână. A terminat clasa VIII-a la 18 ani şi s-a înscris la liceul din Negreşti, cursuri la seral. S-a angajat alături de sora ei la „spaţii verzi”, unde planta flori prin oraș, iar toți banii pe care îi strângea îi punea deoparte pentru o casă nouă. Visul lor a devenit realitate în anul 2011, când părintele Vasilică Mihai Paraschiv le-a construit o casă cu fondurile adunate la biserică.

Continuarea pe BZI



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *