Atenție unde vă lăsați mașina! Un pășcănean a luat 10.000 lei amendă pentru că a parcat pe un loc pentru persoană cu handicap

Chemat să dea declarații într-un dosar, un pășcănean nu a găsit un loc mai bun de parcare decât cel marcat pentru persoane cu handicap din fața sediului Poliției. La ieșirea de la audieri, era deja drastic amendat.

Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei și ridicarea autoturismului parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu necesități speciale. Polițiștii pășcăneni au aplicat direct sancțiunea maximă. Răzvan A. a contestat amenda în fața Judecătoriei Pașcani, cerând anularea procesului-verbal sau înlocuirea sancțiunii cu un simplu avertisment.

În plângerea sa, șoferul nu a negat faptul că parcase pe locul destinat persoanelor cu handicap. El a explicat însă că se grăbea și parcase fără a observa marcajul specific de pe asfalt. A adăugat că în zonă nu exista și un indicator care să semnaleze că locul respectiv de parcare era rezervat. În opinia sa, aplicarea sancțiunii maxime era exagerată, mai ales că nu petrecuse în sediul Poliției decât 10-12 minute, cât fuseseră necesare pentru a da declarațiile pentru care fusese chemat.

Magistrații pășcăneni au reținut că Răzvan A. nu contestase fapta comisă, singura sa explicație fiind neatenția. Era evident că șoferul încălcase legea, iar sancțiunea era aplicată corect. Totuși, judecătorii au apreciat că gradul de pericol social al faptei este redus, ceea ce făcea ca amenda să fie disproporționată. Ei au respins solicitarea privind anularea în totalitate a procesului-verbal, ca nefondată. Totuși, au acceptat înlocuirea amenzii cu un avertisment. Decizia judecătorilor pășcăneni este supusă apelului în următoarele 30 de zile.

Sursa Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *