Au fost afișate notele la BAC. Clasamentul mediilor din municipiul Pașcani

Luni, 8 iulie, au fost afișate rezultatele la Bacalaureat. Tinerii care au susținut examenul maturității au stat cu sufletul la gură în așteptarea notelor care vor conta pentru continuarea studiilor.

În municipiul Pașcani, cea mai mare medie a fost de 9,95 și a fost obținută prin muncă și perseverență de șefa de promoție de la Liceul Teoretic Miron Costin, Denisa Elena Vulpe. Ea a luat zece la probele de Limba Română, Logică și Argumentare și 9,85 la Istorie.

Și următoarele medii ale absolvenților de la „Miron Costin” Pașcani au fost la doar câteva zeci distanță de nota maximă. Directoarea unității de învățământ, Mihaela Anușca, i-a felicitat pe tineri.

La Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” cea mai mare medie a fost 9,80, la Colegiul CF Unirea 9,48, la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” – 9,26 iar la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” – 9,08.

Medii foarte bune, chiar printre cele mai mari din județ au fost obținute și de absolvenți de la Colegiul Național Ștefan cel Mare Hârlău, unde prima medie din lista este de 9,80.

Și la Liceul Teoretic Bogdan Voda Hălăucești și „Ion Neculce” din Târgu Frumos au fost tineri care au fost aproape de medie maximă, reușind să obțină, 9,71.

La nivelul județului Iași, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 80,85%, peste media națională (76,4%), comparabilă cu rata de promovare (înainte de contestații) a anului școlar 2022-2023 (80,83%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 84,2%, iar pentru promoțiile anterioare 34,84%.

Au promovat 4167 de candidați, dintr-un total de 5154 de candidați prezenți.

3 candidați au obținut media 10, Iașiul fiind județul cu cele mai multe medii de 10 din țară.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 8 iulie 2024, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *