Pregătiri pentru a patra ediție a Cupei Dacilor la Judo, la Târgu Frumos

Pregătiri pentru cea de-a patra ediție a Cupei Dacilor la Judo. Evenimentul sportiv de mare anvergura, va avea loc în sala de sport din cadrul Liceului Teoretic Ion Neculce din orașul Târgu Frumos, pe data de 7 septembrie.

Până în prezent și-au anunțat participarea cluburi din străinatate, precum Italia, Anglia, Turcia sau Republica Moldova. Din țară, vor participa numeroase cluburi renumite. Categoriile sunt U8-U16 (toate), U18 (60 kg, 66 kg și 73 kg) și U21 – open.

Competiția este realizată prin colaborarea antrenorului, Adrian Hamac, sportiv în cadrul ACS Viitorul Târgu Frumos cu unitatea de învățământ unde va avea loc cupa, Primăria orașului Târgu Frumos și Primăriile comunelor Brăiești, Butea și Belcești.

Data limită de confirmare a participării este 31 august. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 7 septembrie de la ora 10:00.

Eforturile vor fi răsplătite cu premii, diplome și medalii. Concursul este o oportunitate pentru a promova acest sport, recunoscut de UNESCO drept unul dintre cele mai cuprinzătoare sporturi pentru copii și tineri, dar și pentru a-i face cunoscuți pe cei care deja excelează în acest domeniu.

Evenimentul este trecut în calendarul competițional al Federației Române de Judo.

De precizat este faptul că judo este practicat de milioane de oameni din întreaga lume și a devenit în mod oficial sport olimpic în 1964. Practicat mai întâi de războinicii samurai și feudali, Judo înseamnă „calea supleței”. În practică, este un sport fizic intens și o metodă puternică de autoapărare.

 

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *