Ordonanță de Urgență: filmările din trafic vor putea fi folosite de polițiști. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Înregistrările manevrelor șoferilor agresivi din trafic vor fi ”taxate” de către poliția rutieră mai ușor. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență în care se precizeacă în ce condiții, înregistrările video din trafic, vor putea fi folosite de către polițiști.

Astfel, modificările codului rutier prevăd ca înregistrarea audio – video să surprindă manevrele agresive, data și ora când au avut loc, locul, vehicolul implicat și numărul de înmatriculare al acestuia, semnalizarea rutieră‌ a sectorului de drum public pe care au fost surprinse manevrele agresive, relevanță‌ pentru constatarea contravent‌iei.

În plus, dacă anumite situații au fost surprinse cu ajutorul mijloacelor audio-video din dotarea agenț‌ilor, nu va mai fi nevoie de semna‌tura unui martor î‌n cuprinsul procesului-verbal.

De altfel, în decizia de modificare a Codului Rutier se precizează că „în concret, se propune extinderea modalității de constatare a contravențiilor la regimul circulației pe drumurile publice prin introducerea după articolul 1092 a unui nou articol, respectiv articolul 1093, în sensul instituirii unui mecanism prin care participanții la trafic pot depune sesizări cu privire la posibile încălcări ale regulilor de circulație surprinse în înregistrări video sau audio-video, după caz”, arată ordonanța de urgență.

Așadar, cel mai probabil, va crește numărul șoferilor care vor achiziționa camere video de bord, pentru orice eventualitate. În acest sens, jurnaliștii Ziarul de Iași au căutat pe internet camere video auto la prețuri accesibile și au făcut comparație între ele. Astfel, am ales o cameră video la un preț modic, de 189 de lei, marca Xiaomi NiDrive 1S, cu senzor de imagine și care ”vede clar chiar și în lumina slabă a nopții”. Are tehnologie avansată de co primare a fotografiilor, întrerupere și pornire înregistrare automata. Rezoluția acesteia este de 1920 x 1080. Aceasta mai are rezoluție ecran de 2 MP, unghiul de înregistrare rezoluție 130°, format video MP4, temperatura de funcționare de la -10 ° C până la 60 ° C, baterie integrată 240 mAh, litiu, alimentare, încărcător pentru mașină 5 V 1,5 A.

Continuarea pe Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *