Sărbătoare în Miroslovești, de Rusalii – VIDEO

Mirosloveștenii au petrecut de Rusalii, duminică, 23 iunie, la o nouă ediție a Zilei Comunei. Sărbătoarea a început cu discursurile oficialităților locale, dar și județene. Au fost prezenți mai mulți politicieni, dar și primari din comunele din zonă.

A urmat apoi premierea a nouă cupluri din comuna care în acest an împlinesc jumătate de secol de la căsătorie, opt familii care au împreună 60 de ani de la unirea destinelor și alte două cupluri care împlinesc 65 de ani de la căsătorie.

După premierea celor mai trainice familii din satele comunei, au urmat aprecierile pentru cei mai buni elevi. Administrația locală a oferit diplome și premii în bani copiilor cu cele mai mari medii.

Sărbătoarea comunei a continuat cu un program artistic, cu tineri talentați din zona Pașcaniului și cu artiști de renume, precum Alexandru Brădățan, Fetele din Botoșani sau Angelica Flutur.

Spectacolul a ținut pana seara târziu. BIT TV a transmis LIVE pe canalul de Youtube, dar și pe pagina de Facebook sărbătoarea comunei ce a durat aproape nouă ore.

De precizat este faptul că prima atestare documentară a localităţii Mirosloveşti datează din sec al XV–lea, 24 septembrie 1429 – un act de donaţie din timpul domnitorului Moldovei Alexandru cel Bun, iar numele satului provine de la un boier Miroslav .
Mai sugestiv este documentul din 20 mai 1598(7106) când Ieremia Movila întăreşte jumate din satul Mirosloveşti pe Moldova, cumpărat de la nepoţii lui Miroslav.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *