Opt cadre didactice de la Școala Specială Pașcani, în mobilitate în Polonia

C.P. Sfârșitul anului școlar 2023-2024 vine cu o nouă oportunitate de formare pentru 8 cadre didactice de la Școala Gimnazială Specială Pașcani în cadrul proiectului Erasmus + 𝐀𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚ț𝐢𝐞 Ș𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫ă 𝟐𝟎𝟐𝟑𝟏𝐑𝐎𝟎𝟏𝐊𝐀𝟏𝟐𝟏𝐒𝐂𝐇𝟎𝟎𝟎𝟏𝟒𝟔𝟐𝟓𝟐.

În perioada 10-14 iunie, se desfășoară ultima mobilitate de tip jobshadowing ce face obiectivul activităților propuse în primul an de acreditare școlară, activități ce vor fi susținute la școala specială Zespół Placówek Edukacyjnych din Olsztyn, Polonia.

Pe parcursul celor cinci zile s-au prezentat aspecte care țin de sistemul educațional polonez ,organizarea învâțământului special, finanțarea și traseul educațional al copilului cu nevoi speciale.

De asemenea au fost prezentate, sub diverse forme, exemple de bune practici, în ceea ce privește utilizarea tehnologiei C-eye pentru facilitatea comunicarii la persoanele cu deficiențe psihomotorii severe, dezvoltarea abilităților de viață și de trai independent la adulții cu nevoi speciale.

Activitățile desfașurate au provocat cursanții să participe la ateliere de prelucrarea lutului și a sticlei ,de confecționare a lumânărilor și săpunului, activități în atelierul gastro și crearea de animații cu ajutorul aplicației Stop Motion Studio.

Experiențele de tip jobshadowing, nu doar că deschid porți către cunoștințe și competențe noi, dar și construiesc punți între culturi, oferindu-le participanților ocazia de a-și extinte orizonturile profesionale ,transformând fiecare participant într-un cetațean global pregătit pentru provocările viitorului.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *