Eroii neamului comemorați la Pașcani, prin depuneri de coroane de flori și cântece – FOTO

Ziua Eroilor a fost marcată joi, 13 iunie și în municipiul Pașcani, prin depuneri de coroane la monumentelor eroilor din oraș, dar și în suburbii. Prima locație unde au fost aduse omagii celor care s-au sacrificat pentru neam și țară a fost la biserica din Lunca.

Apoi, oficialitățile au fost la monumentele eroilor de pe Esplanadă, Blăgești, Sodomeni, Gâștesti și la Biserica Sfântul Gheorghe Fântânele.

Ultimele locații au fost în zona Deal, la Biserica Sfinții Voievozi, la Biserica Înălțarea Domnului și la monumentul de pe strada Ștefan cel Mare, de lângă Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino.

Au depus coroane de flori reprezentanți ai administrației locale, ai partidelor politice și ai mai multor instituții.

La Capelă, unde joi a fost și hramul lăcașului de cult, a avut loc și un scurt program artistic organizat de elevi îmbrăcați în straie tradiționale.

De precizat este faptul că tot joi au depus coroane de flori și autoritățile locale din orașele Târgu Frumos și Hârlău, dar și la Iași.
Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte la Înălţarea Domnului şi ziua de pomenire a eroilor neamului românesc, potrivit Agerpres.
Pomenirea eroilor la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920.

Sunt pomeniţi „eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român”.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *