Părinții care vor să-și dea copiii la un sport vor putea afla calificarea antrenorilor dintr-un registru electronic

Autoritățile din țara noastră vor trebui să facă un registru electronic al specialiștilor din sport, iar informațiile din acest registru vor fi publice, după cum apare într-un proiect legislativ ce e în așteptarea votului decisiv din Parlament, cel al deputaților. Astfel, înainte de a-și da copiii la un club sportiv, părinții vor putea afla numele viitorilor antrenori sau instructori sportivi și calificarea acestora.

Proiectul de lege, care a trecut deja de Senat și se află în așteptarea votului Camerei Deputaților, vizează modificarea Legii 69/2000 a educației fizice și sportului.

La modul concret, documentul are “ca scop general organizarea, formarea și perfecţionarea antrenorilor, instructorilor sportivi și preparatorilor fizici. În condițiile dezvoltării economice, politice, sociale a societăţii, învățământul, sportul, suportul formării de specialişti, dar și de mentalităţi își modifică activitățile printr-o permanentă adaptare la cerințele și solicitările economiei de piaţă și a realităţilor sociale”, după cum scrie în nota de fundamentare a acestuia.

Una dintre cele mai importante prevederi ale viitoarei legi stabilește organizarea unui registru electronic al specialiștilor în ramură sportivă din România. Registrul specialiștilor din domeniul sportului va fi public și va trebui să țină cont de GDPR.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *