Cum se poate solicita online duplicatul permisului de conducere

Procedura aferentă obținerii unui duplicat al permisului de conducere este mult simplificată începând de luna aceasta. Cei interesați pot obține documentul online, fără a mai fi necesare câteva deplasări la ghișee.

Începând cu luna iunie, cetățenii care și-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul resoectiv pot solicita un duplicat al acestuia direct prin intermediul serviciului online disponibil pe site-ul instituției.

Această schimbare, o noutate introdusă recent în legislație, elimină necesitatea prezenței fizice la ghișeu și a statului la cozi, după cum reiese dintr-un comunicat de presă al Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări.

Conform documentului, ”digitalizarea serviciilor privind permisele de conducere implică utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăți eficiența, accesibilitatea și transparența proceselor legate de reînnoirea și gestionarea permiselor de conducere”.

Această inițiativă reduce timpul de așteptare necesar obținerii acestor documente și elimină necesitatea deplasărilor la ghișeu.

De asemenea, se arată în comunicat, digitalizarea acestor proceduri este de natură să reducă birocrația, procesul online simplificând documentația și formalitățile necesare, în beneficiul creșterii transparenței și accesibilității, orice cetățean cu acces la internet putând beneficia de acest serviciu.

Continuarea pe avocatnet.ro



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *