Pașcaniul are excendent bugetar de 20 de milioane lei

Pascaniul are excendent bugetar de 20 de milioane de lei, bani ramasi la capitolele Investitii si Functionare. Informatiile au fost prezentate in cadrul executiei bugetare pentru trimestrul III, iar discutii pe acest subiect nu au intarziat sa apara in sedinta legislativului local de pe 28 octombrie.

Consilierii din opozitiei au solicitat explicatii primarului si au acuzat administratia locala ca nu a fost in stare sa cheltuie banii conform bugetului aprobat la inceputul anului.

Edilul municipiului, Marius Pintilie, a explicat ca au fost facute economii si ca tot excedentul va fi cheltuit anul viitor pentru sustinerea unor investitii importate, precum noul cimitir, amenajarea piatei agroalimentare din zona Vale si chiar a lacului Pestisorul. El a mai spus ca, cel mai probabil, anul viitor executia bugetara nu va mai arata la fel.

Mentionam ca in aceasta perioada a fost pus in dezbatere publica un proiect de modificare a taxelor si impozitelor locale pentru anul 2022 prin care se are in vedere majorarea lor cu circa 40 % pe motiv ca nu sunt bani suficiente pentru functionare si investitii.

Persoanele interesate, asociațiile de afaceri, alte asociații legal constituite pot trimite  în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, cu privire la proiectul de act normativ,  la sediul Primăriei municipiului Pașcani – Registratură/ Compartimentul Informare, Consiliere  și Relații cu Societatea Civilă,   respectiv   în format electronic pe adresa  de e-mail office@primariapascani.ro, până pe data de 8 noiembrie.

 

 

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *