Cod Rutier 2022. Poliția Română arată cum poate rămâne un șofer fără permis pentru 120 de zile

Pe 27 ianuarie a intrat în vigoare noul Codul Rutier, care are obiectivul de reducere a numărului de accidente rutiere şi de victime, cu 25%, până în 2026. Efectele acestui Cod Rutier se vor face însă simțite abia o lună mai târziu, începând din 27 februarie 2022. Poliția Română a prezentat, pe pagina de Facebook, un exemplu de cum poți rămâne fără permisul de conducere pentru 120 de zile, cu o lună mai mult decât în prezent.

Măsurile din noul Cod Rutier sunt mai dure începând de anul acesta. Una dintre prevederile noului Cod Rutier spune că șoferii pot rămâne fără permis chiar și pentru 120 de zile. Până pe 27 februarie, perioada maximă pentru care poate fi suspendat permisul de conducere este de 90 de zile. Însă începând de la finalul aceste săptămâni perioada va crește cu 30 de zile.

Reprezentanții Poliției Române au publicat pe pagina de Facebook exemplul unui șofer care a fost prins de radar cu 153 de kilometri la oră într-o zonă din județul Giurgiu cu limită de 50 km/h.

Tânărul conducător are suspendată exercitarea dreptului de a conduce pe drumurile publice, pentru 90 de zile. Dacă întâmplarea avea loc după 27 februarie 2022, perioada suspendării exercitării dreptului de a conduce se majora la 120 de zile”, a scris Poliția Română.

Cod Rutier 2022. Lista bolilor pentru care se poate anula permisul de conducere

Noul cod rutier care a intrat în vigoare în ianuarie 2022 face precizări şi în privinţa afecţiunilor medicale pentru care nu poate fi eliberat permisul de conducere, dar şi cazurile în care acesta poate fi anulat în rândul şoferilor care l-au obţinut în baza legilor anterioare.

Codul Rutier 2022 precizează că permisul auto poate fi suspendat în anumite condiţii. Concret, există o serie de afecţiuni pentru care persoanele în cauză vor avea permisul auto anulat sau nu îl vor putea obţine dacă sunt la început de drum.

Continuarea pe Observator



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *