Doliu în comunitatea din Hârlău. O îndrăgită preoteasă a pierdut lupta cu virusul COVID 19

Durere în suflet pentru toți cei care au cunoscut-o pe preoteasa Anețica Tincu, soția părintelui Dumitru Tincu de la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Hârlău. După o viață trăită frumos, la vârsta de 53 de ani, preoteasa Anețica a trecut la cele veșnice.

Vestea i-a îndurerat pe mulți, mai ales pe cei care au cunoscut-o. Dovadă sunt sutele de mesaje care au curs de la apariția vestei trecerii la cele veșnice a preotesei. Oamenii nu au putut rămâne indiferenți și continuă să reacționeze în online. Dintre cei apropiați, un mesaj emoționant vine și din partea Laurei Crăciun, directorul Școlii din Pârcovaci. Ea vorbește cu căldură și descrie firea luminoasă și smerită a preotesei.

 

 

Descrisă ca fiind un model de bunătate, compasiune și demnitate, preoteasa Anețica s-a implicat în viața comunității locale, a trăit, a râs și i-a ajutat pe toți cei în nevoie. Născută în anul 1968, în județul Neamț, ea și-a hrănit curiozitatea și pasiunea pentru istorie urmând cursurile Facultății de Istorie și profesând apoi ca muzeograf în cadrul Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Hârlău.

A reușit să rămână prezentă în spiritul colectivității din Hârlău și s-a implicat în viața bisericească. A stat alături de părintele Dumitru Tincu la început de drum, atunci când în urma demersurilor făcute de părinte, în anul 1992, către Mitropolia de la Iasi, au început lucrările de reconstrucţie la Mănăstirea Sângeap-Basaraba.

Mamă a patru copii, preoteasa Anețica i-a ghidat și călăuzit cu sfaturi și i-a îndrumat și pe tinerii din Harlau. S-a implicat în diverse activități și a participat cu energie la tot ce ține de viața comunității. O figură îndrăgită și care va fi păstrată în amintirea cetățenilor cu sfințenie și dragoste.

Preoteasa Anețica a luptat până la sfârșit. S-a infectat cu coronavirus, a stat în spital și toți au sperat că se va face bine, însă decesul său a fost anunțat  eri seară, pe 20 octombrie.

Pentru cei care vor să o conducă pe ultimul drum și să-și ia rămas-bun, slujba de înmormântare va avea loc vineri, 22 octombrie, de la ora 11:00, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din orașul Hârlău.

 

 

 

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *