Radiografia parcurile din Pașcani. Cetățenii dezamăgiți, mobilier distrus – FOTO

Dezastru in parcurile din municipiu Pascani. Asa numitele locuri de petrecere a timpului liber au fost lasate de izbeliste, transformandu-se in locuri de care pascanenii se feresc. Bănci distruse, cosuri de gunoi puse la pamant, balansoare rupte si ruginite care sunt un pericol pentru micuti – asa se prezinta parcurile din oras in prima luna a anului 2022. Reporterii BIT TV au facut un tur al parcurilor din oras, iar realitatea in teren este urmatoarea:

PARCUL MUNICIPAL

Parcul municipal, cunoscut ca un loc indragit de pascaneni in trecut, arata dezolant: mobilier stradal rupt si becuri sparte, iar in partea de langa Pestisorul, o imagine dezolanta, a lacului fara apa, dar cu bucati uriase de beton si balarii. Tot ce mai este atragator pentru oameni, sunt echipamentele de fitness, dar si acestea putine, spun cei care le utilizeaza.

 

PARCUL RIAMA

In parcul Riama, cele doua balansoare pentru copii sunt murdare, vechi si rupte. Cei care vin cu nepotii sau copiii pentru a petrece timp liber aici nu au foarte multe optiuni la indemana, acesta fiind si principalul motiv de nemultumire printre cetateni.

 

PARCUL DIN SPATELE PIEȚEI DEAL

Cea mai dezastruoasa situatie este in parcul din zona Deal, din spatele pietei agroalimentare. Cosuri de gunoi rupte, altele care stau sa cada, mobilier distrus, dar si echipamente de joaca stricate sau murdare.

 

PARCURILE DIN SPATELE BLOCULUI MOLDOVA

La fel se prezinta si parcurile din spatele blocului Moldova, locuri care au devenit pustii.

 

PARC STRADA MIHAI EMINESCU

Situatia nu este prea buna nici in parcul din spatele blocului de pe strada Ceferistilor, vis-a-vis de Biserica Sfanta Vineri. Sunt spatii de recreere date uitari de autoritati, fara nici o imbunatatire de ani de zile.

 

PARC CALEA IASULUI – CARTIERUL AERODROM

Singurul parc, intr-o stare mai buna este cel de pe Calea Iasului, cartierul Aerodrom, amenajat in 2019 de fosta administratie locala. Acolo, este un ansamblu de joaca pentru copii, dar si echipamente de fitness, mese pentru tenis si sah. Si aici, insa, cosurile de gunoi sunt distruse.

Intrebati despre starea parcurilor din oras, cetatenii spun ca sunt dezamagiti de cum arata majoritatea locurilor de petrecere a timpului liber si ca sunt foarte putine echipamente pentru distractia celor mici.

Reprezentantii administratiei locale au precizat intr-o conferinta de presa la inceputul acestei luni ca mai multe terenuri de joaca si parcul Riama se vor afla pe lista de investitii din acest an.

De precizat este si faptul ca din 2019 si pana in prezent in municipiul Pascani nu s-a amenajat nici un parc de joaca pentru copii, singurele lucrari facute fiind cele de intretinere in locurile existente.

 

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *