Programul Prima seră: Finanțare de 200.000 de euro pentru producătorii de legume și fructe

Producătorii de legume și fructe ar putea beneficia de un program de ajutor de stat menit să sprijine acest sector, conform unui proiect de lege aprobat recent la Senat. Scopul acestei scheme de ajutor este de a stimula producția locală și de a reduce dependența de importuri. Programul oferă finanțare de până la 80% din investiție, cu un plafon de 200.000 de euro, pentru construirea de sere.

Sectorul agricol românesc se confruntă cu provocări semnificative, inclusiv dependența de importuri și dificultăți financiare, după cum se arată în nota de fundamentare ce însoțește propunerea legislativă. Pentru a revitaliza acest sector strategic, Senatul a adoptat un proiect de lege care instituie o schemă de ajutor de stat pentru producătorii de legume și fructe, denumită Programul „Prima Seră”.

Scopul acestuia este stimularea producției locale de legume și fructe, reducerea dependenței de importuri, modernizarea și eficientizarea proceselor de producție, crearea de locuri de muncă în zonele rurale și îmbunătățirea accesului consumatorilor la produse proaspete și sănătoase.

Schema se adresează persoanelor juridice, persoanelor fizice înscrise în registrul agricol și înregistrate fiscal, cooperativelor agricole și grupurilor/organizațiilor de producători care dețin și exploatează suprafețe cultivate cu legume și fructe destinate consumului uman, pe o suprafață de minimum 1.200 mp, nu se află în lichidare sau faliment și pot demonstra că sera este nou înființată.

Ajutorul de stat reprezintă 80% din valoarea investiției, cu un plafon maxim de 200.000 de euro și se acordă o singură dată per beneficiar pentru serele nou – înființate pe o suprafață de minimum 1.200 mp, iar sumele acordate nu sunt supuse executării silite.

Continuarea pe avocatnet.ro

Articolul Programul Prima seră: Finanțare de 200.000 de euro pentru producătorii de legume și fructe apare prima dată în BIT24.RO – ȘTIRI SI PUBLICITATE DIN JUDEȚUL IAȘI.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *