Listele de candidați la parlamentare din Iași: Ce jocuri s-au făcut pe ultima sută de metri

De pe listele care devin astăzi definitive lipsesc transferurile PSD la AUR, dar găsim alți candidați care și-au părăsit partidele unde s-au lansat.

Luni este ziua în care candidaturile pentru circumscripțiile electorale din țară rămân definitive, iar marți, 29 octombrie, listele vor fi comunicate Biroului Electoral Central. Tot marți, cel târziu, se va stabili data tragerii la sorți a ordinii de pe buletinele de vot pentru alegerile de pe 1 Decembrie. Ziua de 1 noiembrie reprezintă debutul campaniei pentru alegerile parlamentare.

Dar cum arată listele de candidați, după o săptămână de contestații și apeluri la contestații?

La Iași, listele AUR au atras un potop de contestații, 12 la număr. Toate au fost respinse – de fapt, toate contestațiile care au vizat liste de candidați la Parlament au fost găsite „neîntemeiate” de instanță, ori s-a constatat depunerea lor dincolo de termenul permis de lege.

Pentru doi social-democrați, părăsirea partidului n-a fost de AUR

Depuse în ultima zi permisă, 17 octombrie, propunerile celor de la AUR pentru Iași au fost Ciprian Paraschiv, urmat de Silviu Gurlui și Cristina Dascălu la deschiderea listei pentru Camera Deputaților, respectiv Claudiu Târziu, urmat ce Cristina Dumitrescu (București) și de cei doi actuali deputați Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu.

Continuarea pe Ziarul de Iași



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *