Șoferii care conduc agresiv pot fi reclamați online începând de astăzi. Ce trebuie transmis în portalul MAI

Șoferii care conduc agresiv pot fi reclamați, începând de astăzi, printr-o aplicație a Ministerului Afacerilor Interne. În portal s-a făcut o secțiune specială unde se pot încărca imagini și clipuri sau se poate face o simpă sesizare pentru șoferii care încalcă legea.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Cei care vor de astăzi să anunțe autoritățile despre comportamente agresive în trafic o pot face pe acest HUB, la secțiunea ESAR (sesizări abateri rutiere), care s-a lansat la nivel național. După introducerea datelor personale de identificare, trebuie descrisă, pe scurt, fapta surprinsă. Autoritățile spun că ar fi de preferat să atașăm fișiere audio – video sau doar video.

Important este să și localizăm cât mai exact locul în care s-a întâmplat acea faptă, pentru ca oamenii legii să știe cu exactitate despre ce sector de drum vorbim sau despre ce intersecție este vorba. Faptele pentru care participanții la trafic pot fi de astăzi amendați în urma acestor sesizări online se referă în general la comportamente agresive în trafic.

Comportamentul agresiv în traficul include manevre precum: deplasarea succesivă de pe o bandă de circulaţie pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens; întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor; pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roţilor motoare; circulaţia cu vehiculul la o distanţă foarte redusă faţă de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât şi în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia.

Continuarea pe DIGI 24



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *