FILIT: Liceenii de la Miron Costin s-au întâlnit cu scriitorul, Dan Coman

Liceenii de la Miron Costin s-au întâlnit vineri, 25 octombrie, cu scriitorul, Dan Coman. Evenimentul a fost organizat în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași.

Cum ne-am simțit la întâlnirea cu scriitorul Dan Coman? Ca atunci când îți reîntâlnești un bun prieten după o vreme în care n-ați mai știut nimic unul de altul! Impresiile elevilor noștri, prezenți la această întâlnire, surprind naturalețea dialogului, receptivitatea și disponibilitatea invitatului de a răspunde oricărei curiozități a copiilor.
,,Întâlnirea cu Dan Coman a fost ca un dialog între prieteni. Am avut șansa să ne exprimăm impresiile de lectură sau să adresăm întrebări într-un cadru prietenos și să primim răspunsuri sincere și inteligente.”(Crina)
,,O discuție grozavă care a reuşit nu doar să pună în lumină opera inedită a domnului Coman, ci şi să atingă nişte aspecte cruciale ale societății contemporane, într-o manieră asemănătoare ieşirii la cafea a doi prieteni care nu s-au mai văzut de mult. (Matei B.)
,,A fost plăcut să observ cât de receptiv a fost domnul Coman. O discuție la care, participând elevi de toate vârstele, a fost abordată o gamă largă de subiecte, accesibile tuturor.” (Matei V.)
,,Întâlnirea cu scriitorul Dan Coman a fost deosebit de plăcută! Este o persoană încântătoare, cu un mod cald și captivant de a vorbi, iar poveștile și felul său deschis de a împărtăși experiențe au făcut ca discuția să fie relaxată și inspirațională. Am rămas cu impresia că este nu doar un scriitor talentat, ci și un om cu o sensibilitate aparte, care știe să ajungă la sufletul celor din jur.”(Amalia)
Mulțumiri alese organizatorilor FILIT pentru facilitarea acestor întâlniri de cunoaștere și descoperire a artei literare prin discuții cu plăsmuitorii acelor universuri fascinante de care ne bucurăm citind.
Mulțumim, Dan Coman!!” se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a liceului.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *