Primarul depune jurământul în fața judecătorului. Consilierii, peste două săptămâni

Răsturnare de situație în ceea ce privește ședința de constituire a legislativului pășcănean. Programată inițial pe 25 octombrie, de la ora 11:00, ședința a fost amânată pe 4 noiembrie, de la aceeași oră.

Ordinul prefectului a fost schimbat în dimineața zilei de joi, după ce consilierul, Sorin Olariu, a atacat hotărârea prin care mandatul său nu a fost validat, după ce a fost exclus din PSD la solicitarea președintelui organizației, Dragos Ionescu.

Anunțul a fost făcut chiar de primarul municipiului, în cadrul conferinței de presă.

Contestația consilierului Olariu a dat peste cap și pregătirile pentru depunerea jurământului de către primarul, Marius Pintilie. Festivitatea a fost programată tot pentru ziua de vineri pe platoul din fața Primăriei, dar a fost anulată. Primarul a anunțat că în aceste condiții va depune jurământul în fața unui judecător, vineri sau cel târziu, luni, 28 octombrie, și că a depus o cerere în acest sens. Așadar, edilul nu va mai depune jurământul în fața consilierilor locali și a invitaților.

Menționăm că la Pașcani legislativul local este format din 19 consilieri, nouă de la PNL, șapte de la PSD, doi de la AUR și unul de la PRO România. Unul dintre mandatele de la PSD este cu semnul întrebării, cel al consilierului, Sorin Olariu. În momentul de față, pe rolul instanțelor de judecată sunt două procese, unul pentru suspendarea hotărârii conducerii organizației PSD Pașcani, proces care se va finaliza în câteva zile și altul pentru anularea hotărârii organizației PSD Pașcani care va dura câțiva ani de zile, cel mai probabil.

 

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *