Când vor depune jurământul primarul și consilierii. Olariu le încurcă planurile

Sedința de constituire a noului Consiliul Local al municipiului Pașcani a fost programată la sfârșitul acestei săptămâni, vineri 25 octombrie, de la ora 11.00. Tot atunci ar urma să depună jurământul și primarul Marius Pintilie. Anunțul a fost făcut de edilul municipiului, la sfârșitul ultimei ședințe a actului legislativ local. în urma unei comunicări a Prefecturii Iași. Evenimentul este planificat pe platoul din fața Primăriei, ca și acum patru ani de zile, cu zeci de invitați, politicieni si reprezentanții de instituții.

Planurile administrației locale ar putea fi schimbate substanțial iar ceremonia să fie amânată. Asta deoarece hotărârea de validare a noilor aleși locali, emisă de Judecătoria Pașcani, nu a rămas definitivă. Sorin Olariu, a atacat hotărârea prin care nu a fost validat în funcția de consilier local, iar apelul va fi judecat la Tribunalul Iași, peste câteva zile.

De asemenea in cursul zilei de miercuri 23 octombrie a.c. tot la Tribunalul Iași va fi judecat un alt proces prin care tot Sorin Olariu a solicitat, suspendarea în regim de urgență a hotărârii conducerii PSD prin care a fost dat afara din partid. Apoi urmează judecarea cauzei, pe fond, pentru anularea aceleiași hotărâri.

Reprezentanții Prefecturii Iași susțin că nu au știut că hotărârea de validare nu este definitivă și că în cursul zilei de miercuri, urmează să fie luată o decizie privind reprogramarea ședinței de constituire de la Pașcani.
Dacă Tribunalul Iași nu va lua o hotărâre definitivă privind validarea mandatelor de la Pașcani, până cel târziu vineri 25 octombrie a.c, primarul municipiului nu va mai putea depune jurământul în cadru festiv, ci doar in fața judecătorului, fără public.

De asemenea, există posibilitatea ca Sorin Olariu sa fie validat in funcția de consilier local, dacă hotărârea PSD Pașcani de excludere din partid, va fi suspendată, sau mandatul va fi suspendat până la judecarea definitivă a cauzei.

Menționam ca la Târgu Frumos ședința de constituire a fost programată pe 24 octombrie de la ora 13.00 iar la Hârlău în aceeași zi de la ora 12.00.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *