Trofeul Festivalului “Curcubeul Artelor” de la Pașcani, câștigat de ansamblul din Vorona

Scena Casei de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pașcani a răsunat sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul celei de-a VIII-a ediție a Festivalul pentru copii și tineret “Curcubeul Artelor”, secțiunea Dans.

Și-au arătat talentul grupuri de dansuri din patru județe, Bacău, Suceava, Neamț și Iași. Deschiderea a fost făcută cu o suita de dansuri din Topile realizată de pepiniera Ansamblului Folcloric Rapsozii Siretului al Casei de Cultură Pașcani.

Juriul a fost format din trei membri de specialitate: Eusebiu Ignat, profesor în cadrul Colegiului Național de Artă Octav Băncilă din Iași, Dan Cernat – manager la Centrul Cultural din Moșna și profesor de dans și presedintele juriului, Robert Costrovanu – profesor coregraf al Ansamblului Profesionist Busuiocul din Bacău. Momentele puse în scenă de participanți au fost diverse, de la dansuri tradiționale și până la dansuri moderne.

În momentele de pauză, solista Luiza Muscalu, colaboratoare a Casei de Cultură și prezentatoarea festivalului a încântat publicul cu vocea ei.

După jurizare, s-a decis: trofeul festivalului a fost castigat de Ansamblul Floarea Albastra din Vorona.

Televiziunea locală BIT TV a transmit live întregul festival-concurs, de aproape cinci ore, pe retelele de socializare si Youtube. Inregistrarea poate fi revăzută și pe site-ul de știri bit24.ro.

De precizat este faptul ca festivalul va avea și sectiunea de interpretarea vocală ce va avea loc pe 3 noiembrie.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *