Este ultima săptămână de cursuri pentru elevi. Urmează vacanța de toamnă 2024. De când se întorc elevii la școală

Elevii din școala generală, clasele I-VIII, dar și cei din liceu, clasele IX-XII intră de sâmbătă, 26 octombrie, în vacanța de toamnă. Este prima vacanță de când a început anul școlar 2024-2025, care încheie și primul modul de cursuri. Copiii se întorc în bănci de luni, 4 noiembrie, odată cu începerea modulului al II-lea. De când structura anului școlar a fost împărțită pe module, cu intervale de cursuri și vacanțe, toți elevii au vacanță de toamnă în luna octombrie. Ulterior, începe modulul II de învățare, unde cursurile se vor desfășura în perioada: 4 noiembrie – 20 decembrie.

Când mai au elevii vacanțe școlare

Vacanța de iarnă pentru elevi 

Vacanța de iarnă, sau vacanța de Crăciun pentru elevi, va începe sâmbătă, 21 decembrie 2024 și va dura până marți, 7 ianuarie 2025. Vacanța face parte din modulul II de cursuri. Luni, 6 ianuarie 2025, de Bobotează, este zi liberă legal.

 

Vacanța de schi

A treia vacanță din anul școlar 2024-2025 este vacanța de schi. Vacanța mobilă sau vacanța de schi, așa cum a fost numită, va avea o durată de o săptămână în perioada 10 februarie – 2 martie 2025 și se va stabili la decizia inspectoratelor școlare/județene/al municipiului București. Ca perioadă de timp, vacanța de schi se va desfășura între modulele de curs III și VI, în funcție de fiecare unitate de învățământ.

Vacanța de primăvară în anul 2025 pentru elevi

A patra vacanță, potrivit structurii aprobate de Ministerul Educației, va începe vineri, 18 aprilie 2025 și va dura până duminică, 27 aprilie 2025. Vacanța face parte din modulul IV de cursuri.

Continuarea pe DIGI 24



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *