Traseu urban între zonele Deal și Vale la Pașcani cu un autobuz electric

Al doilea municipiu din județul Iași ar putea avea transport public urban abia de anul viitor. În momentul de față, Pașcaniul asigură acest serviciu doar pe patru trasee spre cele cinci suburbii ale municipiului. O cursă care să facă legătura între zonele Deal și Vale, dar și zona industrială și cea comercială aflate la periferie ar putea fi funcțională abia după ce vor fi făcute studiile de trafic necesare. Subiectul a fost discutat în cadrul conferinței săptămânale de presă la insistențele ju rnaliștilor de la BIT TV privind acest subiect.

Administrator ublic a spus că Primăria vrea ca unul dintre cele șase autobuze electrice achiziționate recent să fie folosit pentru transportul urban. În momentul de față, se încearcă stabilirea stațiilor și a traseelor, după care Consiliul Local ar urma să stabilească un tarif.

 

Deocamdată nu se știe dacă un singur autobuz va fi suficient pentru ca transportul urban să fie eficient. Primarul a admis că este posibil să fie achiziționate și alte mijloacele de transport, cum ar fi de exemplu, microbuze. De asemenea, perioada de probă și de acomodare la acest serviciu, ar urma să fie mai mare decât cea stabilită la prima încercare, iar costurile să fie asumate din bugetul local.

 

 

Menționăm că în perioada când serviciul de transport local era operat de fosta regie de termoficare RAGCL a mai fost o încercare pentru organizarea unui traseu urban. Ideea a fost abandonată în câteva luni de zile, pe motiv că încasările au fost mici.

În orașele unde funcționează transport public, serviciul este asigurat dupa un program bine stabilit, cu o frecvență ridicată și cu mai multe autobuze sau microbuze, condiții care nu au fost îndeplinite și la Pașcani.

În momentul de față, societatea de transport are șase autobuze electrice noi, care ar urma să fie date în folosință până la sfârșitul acestui an conform estimărilor reprezentaților Primăriei.

 

De asemenea, societatea mai are încă trei autobuze vechi la dispoziție din cele șase aflate în flota actuală.

În perioada următoare, municipalitatea ar urma să deschidă un nou traseu pentru unul dintre autobuzele electrice către comuna Stolniceni Prăjescu. Alte patru autobuze electrice vor fi folosite pentru suburbii, iar unul pentru transportul urban.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *