„Târgul de mașini” din fața Primăriei îngreunează traficul rutier din zona școlilor

„Târgul de mașini” din fața Primăriei a început să îi deranjeze pe șoferii pășcăneni, mai ales pe părinții care fac față cu greu traficului rutier dimineață și la amiază atunci când își duc copiii la cele două unități de învățământ de peste drum.

Pe rețelele de socializare a apărut o postare cu un cetățean care numără zecile de mașini parcate pe marginea străzii, în fața Primăriei, cu anunțuri de vânzare. Mai exact, zona respectivă este ocupată permanent cu aceste mașini, în timp ce în fața Școlii Iordache Cantacuzino sunt ambuteiaje din cauza lipsei locurilor de parcare.

Întrebat dacă va lua măsuri pentru rezolvarea acestei probleme, primarul municipiului a ridicat din umeri. El a spus că în zona respectivă nu sunt restricții de parcare și că nu are ce să le facă celor care își lasă mașinile acolo cu anunțuri de vânzare.

Edilul a spus că această problemă ar urma să fie rezolvată abia după ce primăria va impune taxă pe locurile de parcare publice din oraș. De asemenea, Pintilie a admis că până atunci ar putea fi impuse restricții de circulație temporare privind staționarea mașinilor în zona respectivă. Adică să fie interzisă staționarea mașinilor în prima parte a zilei pe partea străzii din fața catedralei.

Situația este cunoscută de Poliția Locală dar până acum nu au fost luate măsuri. De asemenea, probleme în trafic sunt și pe strada Gării, mai ales pe tronsonul de la Gară până la fostul club CFR, dar și pe strada Ștefan cel Mare de la Casa de Cultură până la Poștă, unde unii șoferi obișnuiesc să își parcheze mașina în stradă. Și în această chestiune, primarul a spus că ar trebui luate măsuri și că va discuta cu polițiștii pe această temă.

Menționăm că la Pașcani nu este amenajat un spațiu special pentru vânzarea utilajelor și a mașinilor.

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *