Pregătiți-vă pentru accesul pe bază de cartele la pubele

Pregătiți-vă de o revoluție la Pașcani în ceea ce privește depunerea gunoiului menajer. Administrația locală a anunțat că este pe cale să fie finalizate lucrările de amenajare a platformelor pentru cele 50 de insule ecologice. Acolo urmează să fie amplasate, noile containere pentru depozitare selectivă dar care sunt automatizate și supravegheate.

Accesul locuitorilor se va face doar pe bază de cartelă sau prin intermediul unei aplicații care poate fi instalată prin telefonul mobil. Fiecare familie de la bloc urmează să primească câte două cartele care vor putea fi folosite doar la containerele din cartierul unde locuiesc.

Precizările au fost făcute de către reprezentații Primăriei în cadrul conferinței săptămânale de presă.

Noile măsuri vor fi luate doar în zonele de blocuri. Cei care locuiesc în suburbii nu vor fi afectați, colectarea gunoiului menajer urmând să fie făcut ca și până acum, prin intermediul pubelor care sunt scoase în fața porții. Vor fi afectați însă, agenții economici care își desfășoară activitatea în spațiile de la parterul blocurilor. Ei nu vor avea voie să depună gunoaiele în containerele special amenajate pentru locuitori, ci în alte containere care ar urma să fie puse de primărie în același perimetru.

 

Aceste schimbări ar urma să fie făcute cel mai probabil până la sfârșitul acestui an. Investiția în valoare de circa 700.000 de euro fără TVA și este făcută cu fonduri europene. Reprezentații primăriei speră că odată cu implementarea noilor măsuri să crească gradul de colectare selectivă, așa încât cheltuielile pentru transportul și depozitarea gunoiului să fie mai mici. Primarul a anunțat că în urma controlului început de o comisie special înființată pentru verificarea declarațiilor de salubritate ar fi crescut numărul plătitorilor.

 

 

Totuși nu se știe dacă rezultatele controlului ar fi suficiente pentru creșterea încasărilor taxei de salubritate pentru evitarea majorării acesteia. Edilul a spus că dacă nu va avea suficienți bani pentru plata gunoiului, taxa ar trebui să fie majorată. Acest subiect va fi discutat odată cu aprobarea taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor, în ultima ședință din acest an.

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *