Racla Sfintei Parascheva a fost repusă în catedrală. Inima credinţei a bătut 8 zile în Iaşi: record de oameni în ziua Hramului

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintrodusă aseară în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, abia după ce rândul pelerinilor s-a redus considerabil. Slujba a fost ţinută de un sobor de preoţi şi diaconi, alături de mii de credincioşi care au rămas în curtea catedralei pentru a se închina.

Puhoaie de creştini din ţară şi de peste hotare s-au adunat în aceste zile de pelerinaj pentru a o cinsti pe ocrotitoarea Moldovei. Aseară, mii de credincioşi au rămas la rând, chiar şi după ce racla cu sfintele moaşte a fost repusă în catedrală.

Anul acesta, pelerinii s-au putut închina şi la moaştele Sfântului Pantelimon, aduse de la o mănăstire de pe Muntele Athos. „Poporul român care se deosebeşte prin evlavia sa, prin buna-cuviinţă, şi s-a văzut acest lucru în mod deosebit în aceste zile, a primit aşa cum era firesc, cu multă credinţă, pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, ne-a spus un călugăr grec.

Continuarea pe Observator



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *